Post-itception

Door Hahn op woensdag 18 december 2013 09:00 - Reageren is niet mogelijk
Categorie: Dagelijks leven, Views: 5.413

Soms verveel je je tijdens je studie en heb je enkel een geluidje* nodig om jezelf te vermaken :)

* Dat is een hint dat de video audio bevat, dus je bent gewaarschuwd.

Ik hou van mij

Door Hahn op donderdag 17 maart 2011 09:00 - Reacties (9)
Categorie: Dagelijks leven, Views: 5.980

Harry Jekkers - Ik hou van mij

Ik hou van... mij,
hoor je nooit zingen.
Ik hou van mij,
wordt nooit gezegd.
Maar ik hou van mij,
ga ik toch zingen,
want ik hou van mij, van mij alleen en ik meen het echt, hehehehe!

Ik hou van mij, want ik ben te vertrouwen.
Ik hou van mij, van mij kan ik op aan.
Ik hou van mij, op mij kan ik tenminste bouwen.
Ik hou van mij en ik laat mij nooit meer gaan!

Ik blijf bij mij, en niet voor even.
Ik blijf bij mij, voor eeuwig en altijd.
Ben zelfs bereid mijn leven voor mezelf te geven.
Ik blijf bij mij, totdat de dood mij scheidt!

Ik hou van jou,
zeg ik soms ook wel.
Ik hou van jou, schat en ik meen het echt,
maar ik hou van jou zeg ik alleen maar voor de spiegel.
Zo komt ik hou van jou weer bij mezelf terecht, heeey!

Ik hou van mij, van mij, van mij
en van geen ander, yeah yeah!
Want ik ben verreweg, de leukste die ik ken, jeuh.
Ik hoef mezelf zonodig ook van mij niet te veranderen.
Ik hou van mij mezelf, gewoon zo als ik ben.

Want ik hou van jou,
betekent meestal:
"Schat, hier heb je mijn problemen, los maar op, jeuh!
Ik leef in een hel en verwacht van jou de hemel (ja)".
Je geeft de hel weg, dank je wel zeg,
rot lekker op.

Want houden van een ander,
dat heb jij alleen maar nodig,
omdat je niet genoeg kan houden van jezelf.
Hou van jou joh, maak de ander overbodig,
want ware liefde, geloof me, begint áltijd
bij jezelf

Want ik hou van jou is niet de sleutel tot de ander,
maar ik hou van mij, al klinkt het bot en slecht.
Want wie van zichzelf houdt, die geeft pas echt iets kostbaars
als ie "Ik hou van jou" tegen een ander zegt.

Het gevoel alleen te zijn

Door Hahn op donderdag 23 december 2010 09:00 - Reageren is niet mogelijk
Categorie: Dagelijks leven, Views: 3.949

Hebben jullie dat ook wel eens? Het gevoel dat je helemaal alleen op de wereld bent, dat er niemand is die tegen je wil praten?

Vandaag is vrijdag

Door Hahn op vrijdag 19 februari 2010 08:00 - Reacties (24)
Categorie: Dagelijks leven, Views: 5.607

Dat je het even weet.

Bewuste verkeerde keuzes

Door Hahn op dinsdag 12 januari 2010 21:32 - Reacties (14)
Categorie: Dagelijks leven, Views: 5.536

Ik heb een neus voor het maken van verkeerde keuzes. En die keuzes maak ik dan ook nog eens bewust. Niet dat ik er bewust voor kies om een verkeerde keuze te maken ('Dat lijkt me nou eens een slecht idee! Dat ga ik doen!'), maar het zijn weloverwogen keuzes, die na het maken ervan toch de verkeerde blijken te zijn.

Gelukkig valt de impact op m'n leven over het algemeen mee, omdat het vrijwel altijd om spullen gaat, waarvan ik achteraf spijt heb dat ik niet het andere heb genomen dat ik overwoog. Maar het is hoe dan ook soms wel een beetje frustrerend :P

Neem nou m'n mobiele telefoon. Ik ben zo iemand die binnen een jaar z'n telefoon alweer zat is en iets nieuws wil, zo ook onlangs. Ik had een Palm Treo Pro, voorzien van Windows Mobile 6.1, wat nou niet bepaald vlekkeloos draaide. Het fysieke toetsenbord was wel erg fijn, een mailtje of een smsje sturen ging erg makkelijk, maar door WM wou het ding nogal eens crashen, langzaam gaan lopen of gewoonweg programma's niet opstarten.
Na vele weken te hebben zitten wikken en wegen had ik besloten dat ik toch maar voor de iPhone 3GS zou gaan, maar toen kwam ik de HTC HD2 tegen. Uiteindelijk na nog wat meer gewik en geweeg toch besloten om voor de HD2 te gaan. En ondanks dat het een mooi staaltje techniek is (beeld is erg mooi), word ik helemaal hondsdol van het onscreen toetsenbord. Ik heb 'm nu een kleine twee maanden, maar de eerste zin die ik in één keer foutloos heb kunnen typen moet nog steeds de revue passeren, want dat ding wil gewoon echt niet doen wat ik wil. En het is en blijft Windows Mobile (6.5), want de keren dat 'ie is vastgelopen is ook allang niet meer op één hand te tellen.

Zelfde verhaal voor m'n monitor. Ik was er eigenlijk al helemaal uit dat ik twee keer de Dell 2209WA (22" IPS-monitor) wou hebben, maar toen kwam ik de Samsung SyncMaster 2693HM tegen. Groot scherm, ziet er strak uit, hogere resolutie dan de Dell en kreeg goede reviews, ondanks dat het een TN-paneel is. Na nog wat te wikken, dan wel wegen, daar maar eentje van besteld en ook daar eigenlijk weer spijt van gehad. Ding is wat aan de grote kant voor mij, érg fel, kleuren lijken niet erg te kloppen en tot boven maat van ramp zit er ook nog een dode pixel rechtsonder.

En om er een hattrick van te maken: m'n televisie valt precies in dat rijtje thuis. Eerst wou ik gaan voor de Sony 37W5500, maar die was nogal aan de prijs destijds, dus heb ik het aanschaffen van een tv vrij lang uitgesteld.
Toen kwam ik de Sony 37S5500 tegen, die was een stuk vriendelijker geprijsd en zag er ook nog eens best gelikt uit, dus uiteindelijk werd dat 'm. Maar laat ie nou precies wat ik er het meeste mee wil doen (namelijk series/films kijken via pc of laptop met HDMI) niet goed kunnen... Op de één of andere manier kan de tv niet goed overweg met verbonden zijn met een computer via HDMI, want elke paar minuten flikkert het beeld even en soms kleurt heel het beeld zelfs groen. Schijtirritant kan ik je vertellen.
Het probleem schijnt opgelost te kunnen worden door middel van een firmware-update, maar de S5500-serie kan geen firmware-updates uitvoeren, ironisch genoeg de W5500-serie wel.

Wat me zelf opvalt is dat ik in alledrie de gevallen koos voor een alternatief waarvan ik eigenlijk bij voorbaat al wist dat ze waarschijnlijk minder goed zouden zijn dan de producten die ik in eerste instantie van plan was te gaan kopen. Voortaan moet ik dus de gedachte dat ik misschien beter iets meer geld uit kan geven, maar dat dit ook wel goed uit zal/kan pakken gelijk in de kiem smoren, want vooralsnog heb ik er alleen nog maar spijt van gehad.