Dropbox: Syncen zonder gezeik

Door Hahn op maandag 21 november 2011 09:00 - Reacties (25)
Categorie: Suggesties, Views: 8.930

DropboxSinds iets van drie of vier jaar maak ik dankbaar gebruik van Dropbox. Dropbox is een dienst waarmee je heel simpel bestanden kunt synchroniseren tussen verschillende apparaten en ik gebruik het dan ook vrijwel dagelijks met veel plezier voor verschillende doeleinden.

Leuk, maar wat moet ik ermee?

Heb je bijvoorbeeld zowel een computer als een laptop, zoals ik, en wil je niet constant in de weer met USB-sticks of altijd alles mailen om op beide systemen dezelfde belangrijke bestanden te hebben, dan is Dropbox ideaal. Je installeert het op beide systemen en alles wat je met het ene systeem in Dropbox gooit, wordt gesynchroniseerd en komt dus ook op je andere systeem. Maakt niet uit of je Windows of Mac OS X hebt.

En het werkt zo simpel dat iedereen ermee overweg kan: Dropbox wordt een doodnormale map op je computer, waar je alles mee kunt doen wat je met een normale map ook kunt. Het enige bijzondere eraan is dat alles wat je in die map zet, dus ook gesynchroniseerd wordt met Dropbox (en daarmee de andere apparaten).

Maar eigenlijk slaat Dropbox dus alle bestanden online op..?

Yup, hierdoor kan je dus altijd en overal bij je bestanden en synchroniseren, als je een internetverbinding hebt. Vind je het niks dat Dropbox al jouw supergeheime bestanden online opslaat, dan moet je het niet gebruiken ;)

Een bijkomend voordeel van het online opslaan van bestanden is dat je zelfs bij je bestanden in Dropbox kunt, als je je eigen apparaten niet bij je hebt. Log ergens anders in via de Dropbox-site en je kan ook overal bij, zonder dat Dropbox geïnstalleerd hoeft te staan.

En mocht je ooit een bestand per ongeluk verwijderd hebben, dan heeft Dropbox daar ook een oplossing voor, want Dropbox houdt veranderingen bij, waardoor je dus oudere bestanden terug kunt halen door ze te downloaden van de server.

Heb je het ook voor mobiele apparaten?

Dropbox heb je ook voor bijvoorbeeld Android en iOS, waarmee je het dus ook op je smartphone of tablet kunt gebruiken. Dan wordt er weliswaar niet echt gesynchroniseerd, omdat dat zo een paar gigabyte op je telefoon/tablet zou kosten, maar je downloadt dan het geselecteerde bestand van de servers van Dropbox.

Ik gebruik Dropbox bijvoorbeeld ook om mijn bewerkte foto's op mijn iPad te krijgen, waarna ik ze dus makkelijk aan andere mensen kan laten zien.

Ik krijg maar 2GB, kan ik meer ruimte krijgen?

Ja, dat kan! Standaard krijg je 2GB als je niet betaald, ben je ervoor bereid om te betalen, dan kan je ook upgraden naar 50GB voor $99 per jaar (±€73) of 100GB voor $199 per jaar (±€146) of zelfs meer dan 1TB voor grotere groepen mensen.

Maar het leuke aan Dropbox, vind ik tenminste, is dat het gratis is en het toch een volwaardig product is. Alleen de hoeveelheid opslag die je krijgt is een beetje beperkt, maar er zijn ook gratis manieren om meer ruimte te krijgen:
  • Volg de stappen die op Dropbox.com/free te vinden zijn en je bent zo alweer 640MB rijker. Mits je toe wilt staan dat Dropbox verbindt met Twitter en Facebook. Dat kan je erna gelijk weer ongedaan maken overigens.
  • Om nóg meer ruimte te krijgen kan je ook de Get Started-pagina bekijken waarmee je ook weer makkelijk extra ruimte kunt krijgen met hele simpele dingen zoals de tutorial doorlopen.
What's in it for you?

Ik word niet betaald om Dropbox aan te prijzen hier, was het maar waar, maar dat wil niet betekenen dat ik hier niet beter van hoef te worden natuurlijk! :P

Wat is namelijk het geval? Je kunt ook nog extra ruimte bij Dropbox krijgen, door mensen te inviten. En daarmee vang je twee vliegen in één klap, want als ik iemand invite (en diegene gaat ook daadwerkelijk Dropbox gebruiken), dan ontvang ik 500MB extra ruimte, maar de nieuwe Dropbox-gebruiker krijgt ook 250MB extra :)

Dus maak je nog geen gebruik van Dropbox, maar heb je wel interesse en wil je gelijk 250MB extra ruimte ontvangen (en daarmee mij ook een plezier doen)? Klik dan op de knop hieronder!

Klik voor Dropbox-registratie met 250MB extra

3D-bioscoopfilms in 2D kijken

Door Hahn op dinsdag 5 juli 2011 09:00 - Reacties (28)
Categorie: Suggesties, Views: 22.566

Ondanks dat ik van beroep tv-verkoper ben (bijbaantje weliswaar, maar toch) heb ik absoluut niks met 3D. Misschien ligt het aan m'n ogen, misschien wel aan m'n hersenen, maar voor mij werkt 3D gewoon niet goed. Ik krijg last van m'n ogen en ik zie weinig tot geen diepte erin, dus voor mij mag het weer net zo hard afgeschaft worden.

Maar dat zit er hoogstwaarschijnlijk niet in. 3D is voor bioscopen namelijk weer iets waardoor ze geld kunnen verdienen, want als bioscoop kan je extra vragen voor een 3D-voorstelling en niemand die daar moeilijk over doet. En wil je de film in 2D kijken? Dan heb je in veel gevallen pech, want menig bioscoop draait alleen maar de 3D-versie van de film die je wilt zien.

Gelukkig ben ik niet de enige die het niet zo heeft op 3D, want je kan namelijk je eigen 2D-bril kopen! En dat heb ik dus ook gedaan.

Het idee erachter is heel simpel. De brillen die je in de bioscoop krijgt, om 3D te kijken, werken met twee glazen die verschillend van elkaar gepolariseerd zijn. Dus je linkeroog krijgt een ander beeld te zien dan je rechteroog, waardoor je diepte te zien krijgt. 2D-glasses zijn niks anders dan twee keer hetzelfde glaasje, waardoor je met beide ogen hetzelfde beeld krijgt en je dus gewoon 2D ziet.


Maar werkt het ook echt?
Afgelopen zaterdag heb ik het voor het eerst uit kunnen testen bij de nieuwe Transformers: Dark of the Moon en gelukkig kan ik zeggen dat het écht werkt. Het is alsof je gewoon naar de 2D-versie bent gegaan, behalve dan dat je €1,50 extra hebt betaald en met een bril op je neus zit. Ideaal is het dus niet, maar voor mij een stuk beter dan de halve film met één oog dicht zitten en met koppijn de zaal uitkomen.

Zitten er dan geen andere nadelen aan?
Jawel, naast dat je eigenlijk voor niks extra betaalt en voor Jan Lul met een bril op zit, heb je toch nog steeds een klein beetje last van crosstalk (stukjes beeld zien van de andere frame, wat je niet hoort te zien), maar dat heb ik eigenlijk alleen maar bij de ondertiteling gezien. En bij lichte stukken zie je je glazen als ze niet helemaal perfect schoon zijn. Maar dat zijn beide dingetjes die je bij 3D-brillen ook hebt.

Eén groot nadeel vind ik wel dat deze brillen niet werken voor IMAX 3D-films. Daar krijg je namelijk een ander soort bril, die nog veel debieler is en kutter zit, en die werkt blijkbaar toch weer iets anders. Bij IMAX 3D kom je dus niet onder 3D uit, maar daar moet je sowieso al €5 extra voor betalen, dus dan kan dat er ook nog wel bij...

En wat mag dat grapje kosten?
Ik heb mijn 2D-bril bij 2D-Glasses.com besteld, waar ik $10 voor heb betaald, wat uiteindelijk nog geen €7 was. Het duurde wel een paar weken voordat ik ze binnen had, volgens mij een ruime 2 weken, maar dat vond ik niet zo erg.

Mocht je ook zo'n kekke 2D-bril bij 2D-Glasses.com willen halen, dan kan je $2 korting krijgen als je 'MARBLES' als coupon code invult. Dan kost het je dus $8 en dat is maar om en nabij de €5,50.

Ik ben in ieder geval blij dat ik weer vermaakt kan worden door films in 2D, in plaats van me kapot te ergeren aan m'n prikkende ogen en het beeld dat niet scherp is.