Wat vind jij van 3D in films?

Door Hahn op zaterdag 17 augustus 2019 14:48 - Reacties (31)
Categorie: Research, Views: 2.664

Laatst zat ik wat te lezen over televisies op Tweakers en postte iemand dat eigenlijk alle nieuwe tv's die uit gaan komen geen 3D-functionaliteit meer zullen hebben. Daar reageerden enkele mensen op dat ze dat jammer vonden en daarom voorlopig nog hun huidige (3D) tv zouden behouden.

Dit vond ik vrij verrassend, omdat ikzelf en om me heen eigenlijk nog nooit iemand heel positief heb gehoord over 3D op tv's. Een enkeling vindt het wel leuk, maar veel meer dan een gimmick is het voor heel veel mensen niet. Of tenminste, dat denk ik. Daarom deze blogpost :)

Waar ik naar benieuwd ben is dus:

Poll: Wat vind jij van 3D op tv's?
Ik heb nog nooit 3D op tv gekeken
Ik heb een enkele keer 3D gekeken op tv
Ik kijk vaak 3D op tv, maar ik ga het niet echt missen als het verdwijnt
Ik kijk vaak 3D op tv, en ik zou het wel missen als het verdwijnt
Tussenstand:
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=402021&layout=2&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier

En nu we het toch over 3D hebben, ben ik ook gelijk naar benieuwd jullie mening over 3D in de bioscoop. Zelf krijg ik al vrij snel last van m'n ogen als ik 3D kijk, waarschijnlijk doordat m'n ogen niet precies dezelfde afwijking hebben ofzo (ik heb geen bril en m'n ogen zijn vrij goed, maar ik merk wel een beetje dat m'n ene oog beter ziet dan de ander). Dus ik ben 3D liever kwijt dan rijk, ook omdat ik het niet heel veel vind toevoegen.

Poll: Wat vind jij van 3D in de bioscoop?
Ik vind 3D in de bioscoop geweldig, hoe meer hoe beter
Ik vind 3D in de bioscoop wel leuk, maar 3D of 2D maakt me weinig uit
Ik vind 3D in de bioscoop niks, doe mij maar 2D
Tussenstand:
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=402022&layout=1&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier

Volgende: 5G: blij ermee of weg ermee? 25-05 5G: blij ermee of weg ermee?
Volgende: Hoeveel verdien jij en hoeveel spaargeld heb je? 05-'19 Hoeveel verdien jij en hoeveel spaargeld heb je?

Reacties


Door Tweakers user Vinales, zaterdag 17 augustus 2019 14:56

Zojuist aangegeven in de poll dat ik nog nooit 3d op tv gezien heb.

In de bioscoop 3d films kijken niks vind. An sich techniek en eerste monenten zijn wel leuk. Maar daarna krijg ik steevast een bloedneus. Neurologisch niet geschikt denk ik om 3d films te kijken.

Door Tweakers user Hahn, zaterdag 17 augustus 2019 15:04

Vinales schreef op zaterdag 17 augustus 2019 @ 14:56:
Zojuist aangegeven in de poll dat ik nog nooit 3d op tv gezien heb.

In de bioscoop 3d films kijken niks vind. An sich techniek en eerste monenten zijn wel leuk. Maar daarna krijg ik steevast een bloedneus. Neurologisch niet geschikt denk ik om 3d films te kijken.
De opties die ik had gegeven waren wat te lang voor het resultatenplaatje om goed weer te geven, dus ik heb de polls opnieuw gemaakt. Als je opnieuw zou willen stemmen, graag :)

Door Tweakers user i-chat, zaterdag 17 augustus 2019 15:26

3D klinkt wellicht leuk maar het voegt denk ik voor heel veel mensen weinig toe,
Die brilletjes zijn vaak ruk, en als je ook maar een beetje andere ogen hebt dan gemiddeld dan krijg je eerder slechter dan beter beeld.

Ik had ooit eens gelezen dat er pogingen werden gedaan om schermen te ontwikkelen waarbij er meerdere projectie-lagen werden gebruikt op het doek, zodat je meerdere pixels op de zelfde mm[sub]2[/sup] kon plaatsen. maar daar heb ik later nooit meer iets over gehoord.

Zelf geef ik de voorkeur dan ook aan andere extra stimuli zoals 'beter geluid' 'hogere relsolutie' scherpere kleuren etc.

Als ik ooit een mooie thuis ervaring zou kunnen krijgen met HDR10+ en 7.1 geluid
voor alle films en series via een platform a la netflix (die die kwaliteit dan ook aanbiedt, voor x bedrag). dan lijkt me dat prima genoeg.

nu is het wachten tot er goed aanbod is. De schermen beginnen eindelijk een beetje betaalbaar te worden maar het aanbod via sites als netflix is nog veel te beperkt om zo'n aanschaf te rechtvaardigen. een 4k oled paneel fhd filmpjes laten afspelen is gewoon zonde geld.

Door Tweakers user Poltergeist, zaterdag 17 augustus 2019 19:09

't maakt voor mij niet uit of ik naar een 2d of 3d film ga: zie toch geen diepte... alleen jammer dat in de bioscoop de meeste voorstellingen van films in 3d zijn, en soms nog in 2d...

Door Tweakers user mr_evil08, zaterdag 17 augustus 2019 19:43

Actief 3D op de TV zie ik maar binnen 10 minuten jeukende/tranende ogen, en passief 3D in de bioscoop die ik amper tot geen diepte en ook vermoeide ogen.

Dus voor mij ook 3D niet weggelegd, helaas zijn zo beetje alle films wat net uitkomen 3D only in de bioscoop...

Door Tweakers user Wildfire, zaterdag 17 augustus 2019 20:26

Ik kijk soms 3D op TV, hangt er een beetje vanaf wat er uit komt en hoe goed 3D in de film is gebruikt -- de ene 3D-film is de andere niet.

In de bioscoop pak ik altijd de 3D-versie mee als die draait. Geeft vaak toch meer diepte aan het beeld en soms ook "out of the window"-effecten. Altijd mooi om te zien :)

Ik heb zelf nog een 3D TV (op mijn slaapkamer, mijn huiskamer TV heeft geen 3D omdat het niet meer verkocht werd...) en kijk dus af en toe, als er film met goede 3D is, 's avonds lekker vanaf bed een 3D film.

Maar de spoeling van 3D films wordt steeds dunner helaas.

Door Tweakers user Calamor, zaterdag 17 augustus 2019 23:37

Ik vind 3D heel erg mooi! Maar dat komt ook dat ik er heel erg goed tegen kan. Kan zo 3 a 4 uur achter elkaar wel gamen in 3D met nvidia 3d vision. Maar kan wel begrijpen dat sommige het niks vinden. Mijn vrouw kan geen 3D zien, dat komt hoe haar ogen zijn. Dit is getest bij de brillenzaak. Mijn broer die krijg al snel hoofdpijn.

Ook is het bij films dat er fouten worden gemaakt in de film dat sommige beelden omgewisseld zijn, dit is niet fijn voor sommige mensen. Dit komt zelf voor in Avatar. Had daar een filmpje op youtube gezien er van. En dat ze geen film gevonden hadden waar geen fouten worden gemaakt.
En dan heb je zelf nog in met films dat sommige delen gewoon 2D zijn bij een 3D film, net als in Tron, bv. de scene dat hij een motor rijdt naar zijn huis.

Door Tweakers user Sp3ci3s8472, zondag 18 augustus 2019 02:07

Het is wel grappig in de bioscoop, alleen die subtitles zijn gruwelijk iritant, met name in 3d. Denk dat het er een stuk beter uitziet zonder subtitles.

Zijn er bioscopen die films draaien zonder subs?

Door Tweakers user friggler, zondag 18 augustus 2019 07:16

Je mist de optie "ik heb nog nooit 3D in de bioscoop gekeken". Als je nog nooit 3D hebt gezien kun je er ook geen oordeel over vellen namelijk.

Door Tweakers user hardware-lover, zondag 18 augustus 2019 12:51

friggler schreef op zondag 18 augustus 2019 @ 07:16:
Je mist de optie "ik heb nog nooit 3D in de bioscoop gekeken". Als je nog nooit 3D hebt gezien kun je er ook geen oordeel over vellen namelijk.
O.a. dit, ik heb dus werkelijk nog nooit 3D in een bioscoop gezien maar heb wel een TV thuis staan die er uitermate geschikt voor is.

Nu wordt dat hele 3D gedoe op een hoop gegooid en dan mag je daar een mening over geven, dat werkt natuurlijk niet zo. Het hele 3D gebeuren is ten onder gegaan aan het maar beschikbaar stellen op TV's die daar eigenlijk helemaal niet geschikt voor waren. Beroerde 3D ervaringen dus, en dan haakt men af. Maar met passief full HD MVC 3D is erg weinig mis op een goede TV. Dus niet zo'n MKV ripje van een paar GB, maar in een fatsoenlijke kwaliteit, zoals het hoort.

In mijn ogen werd 3D via een TV pas werkelijk goed toen de 4K Oled's met passieve 3D op de markt kwamen, maar toen was 3D voor de huiskamer al stervende en door vrijwel iedereen voor dood achtergelaten.

Passief 3D op een 4k Oled TV kan een extra leuke kijkervaring opleveren, afhankelijk van hetgeen men bekijkt natuurlijk. En volgens mijn bronnen is er nog steeds ruim voldoende 3D aanbod, vooral voor films die dat eigenlijk goed kunnen hebben.

Ik kan de enquette niet invullen, mijn keuzes staan er niet tussen ;)
  • Ik kijk thuis nog regelmatig 3D, hoef het ook niet te missen
  • Ik heb nog nooit 3D in een bioscoop gezien, nooit de behoefte daarvoor gehad
.

Door Tweakers user Kiswum, zondag 18 augustus 2019 13:06

Ik heb nu een actieve en een passieve 3D tv in huis. Ik vind het erg jammer dat die tv's niet meer worden gemaakt. Als je voor slechts €50,- extra voor 3D zou moeten betalen, dan zou ik het doen.

Door Tweakers user zeezuiper, zondag 18 augustus 2019 15:39

Vreselijk dat 3D gebeuren; ben al jaren niet meer naar bioscoop geweest simpelweg omdat er amper 2D films aangeboden worden. Probleem met 3D is dat het niet kan zien vanwege een lui oog en er hierdoor gigantische hoofdpijn van krijg.

Als ik de poll zo lees is er volgens mij echt een markt voor een "ouderwetse" 2D-only bioscoop.

Door Tweakers user teacup, zondag 18 augustus 2019 22:10

We hebben geen TV in huis die 3D functionaliteit heeft. Voor een TV mis ik het zelf ook niet zo. De eerste ervaring in de bioscoop, was met de (bijna geijkte) 3D film Avatar. Van die film en zijn 3D effecten was ik toen onder de indruk.

Nu heb ik de indruk dat de ene 3D film niet de andere is. Bij Avatar is de regisseur James Cameron vol overgave aan de gang gedaan met een betekenisvolle implementatie van de 3D functionaliteit waar het in de film ook echt wat toevoegde. Nu vind ik het lastig te zeggen of het komt door gewenning, of omdat niet in alle films 3D met evenveel effect is ingezet, maar ik ervaar dat 3D effect in recente films wat minder sterk. Ik weet dat het maken van 3D opnames kostbaar is. Misschien remt dit de toepassing af. Maar weten doe ik dit niet, daarvoor ben ik er niet bewust genoeg mee bezig.

Keerzijde van 3D (bioscoop) vind ik nog wel die shutterbrii. Die moet ik over mijn gewone bril opdoen. In de bioscoop waar ik het vaakst kom zijn er kleine lampjes op de vloer om mensen in het donker de weg te wijzen. Die lampjes zie ik in reflectie terug in de shutter, maar ook in de gewone brillen. Met twee brillen over elkaar versterkt dit effect. Op zich ontwijk ik 3D films niet, maar een 2D film ervaar ik niet meer als een nadeel.

Door Tweakers user T-Forever, maandag 19 augustus 2019 00:01

Het probleem is de kwaliteit, films worden ouderwets gefilmdt, met snelle verspringende shots, en laat DAT nu juist het 3d genot compleet verneuken, buiten de 3d animaties en Avatar heb ik weinig goede 3d films gezien. het voegt zeer weinig toe. het is een gimmick om ff een paar euro meer te vangen voor een kaartje.

Voor het gamen, op 3x 27inch is het weer wel geweldig, (als er al support voor is) dat support is er dus bijna nooit of moet je met 3th party software oplossen. Kip ei verhaal.

en idd subs in de bios is zwaar irritant, het leidt teveel af van waar je naar zou moeten kijken.

Ook het volgende fenomeen, een goede 3d film, kan jij als kijker zelf kiezen waar je kijkt en of je je ogen scherp stelt. veel scenes, is die diepte uiteindelijk niet aanwezig waardoor je naar een onscherp iets staat te kijken. (de director wilt jou aandacht daar niet op leggen) maar dat bepaal ik zelf, zodra ik van een film wil genieten.

Door Tweakers user Skyrunner, maandag 19 augustus 2019 06:50

Voor mij van bouwjaar '72 is het een deja vu 3D thuis weer op zijn plaat te zien gaan.

Het begon in de 80'er jaren met de bekende rood/groene brilletjes, maar stierf al snel een stille dood. En nu vrolijk nog eens een keer.

Persoonlijk voor mij vindt ik dingen als 3D op een enorm scherm horen, IMAX dus. Daar komt het tot zijn recht, niet thuis op de postzegel die wij TV noemen (in vergelijking met een IMAX scherm dus).

Door Tweakers user nickko, maandag 19 augustus 2019 07:29

Je optie "Ik kijk vaak 3D op tv, en ik zou het wel missen als het verdwijnt" is kapot. Ik wil daar op stemmen maar krijg een foutmelding :+

Kijk zowel thuis als in de bioscoop regelmatig films in 3D en heeft bij een flink aantal films, in mijn optiek, een meerwaarde. Ja zo zijn er natuurlijk ook genoeg films op te noemen die in 2D prima volstaan.

Even wat films waarbij ik 3D echt meerwaarde vind hebben:
The Hobbit
Blade Runner 2049
Valerian and the city of a thousand planets
Avengers (e.a. marvels)
Lion King (2019)
The Martian
Aquaman (e.a. DC films, niet allemaal.. hoewel bij bijv Shazaam het eindgevecht wel een leuke shot zit verwerkt ;))
Jurassic World
Ready Player One

Om wat van het brilletje te zeggen. LG leverde bij onze TV 2 normale 3d brillen en 2 opzet stukken voor een normale bril. Beide bevallen hier prima, niet te zwaar en een redelijke pasvorm.

Door Tweakers user Hahn, maandag 19 augustus 2019 08:18

nickko schreef op maandag 19 augustus 2019 @ 07:29:
Je optie "Ik kijk vaak 3D op tv, en ik zou het wel missen als het verdwijnt" is kapot. Ik wil daar op stemmen maar krijg een foutmelding :+
Oh crap. Optie zou nu weer moeten werken, maar dat 'ie kapot was verknalt wel een beetje de poll :P Bedankt voor het laten weten :)

[Reactie gewijzigd op maandag 19 augustus 2019 08:28]


Door Tweakers user Smuey, maandag 19 augustus 2019 09:40

Bij vrienden heb ik wel eens een 3D-film gekeken op de TV, zowel met een actieve als passieve bril. Beide ervaringen waren ronduit ruk: misselijk, duizelig, gewoon heel naar. Die ga ik dus niet missen.

In de bioscoop voegt het niet veel toe, behalve aan de prijs voor een kaartje (de lokale bios vraagt een toeslag van 2.50 per ticket voor 3D-voorstellingen). Ik ga liever gewoon naar de 2D-voorstelling. Bij 3D-voorstellingen heb ik vaak last van moeite met focussen, ik vind het donkerdere beeld storend en ik hou er niet van om 2 uur+ met zo'n lompe, slecht passende bril op m'n snufferd te zitten voor een premium prijs.

3D in films is wat mij betreft niet meer geweest dan een gimmick, die mij niet snel genoeg ook weer mag verdwijnen.

Door Tweakers user SeenD, maandag 19 augustus 2019 11:42

Ik heb wel een goeie 3d bril gekocht voor als ik naar de bios ga met passieve 3D. Eentje die beter zit. En voor mn vrouw heb ik een opklip 3d bril gekocht, die op haar gewone bril kan. En dat maakt het al een stuk aangenamer.

Ik zie vaak de toevoeging niet van 3D, en ik word vaak uit de film gehaald als ze er iets mee doen om het 3D effect sterker te maken.
Ik vond bijvoorbeeld Gravity een grote toegevoegde waarde hebben met 3D, omdat je daar veel scenes hebt met doodse stilte en dat er iets in het beeld zweeft en daar vond ik 't veel toevoegen, maar over het algemeen niet.

Wat me zelf stoort aan 3D, is als er iets blurry op de achtergrond is, in de echte wereld focus je daar op en is het scherp. In 3D kan dat niet, omdat de bril niet weet dat ik daar naar kijk. En met gewoon 2D heb ik daar geen last van. M'n hersens proberen dan geen rare dingen te doen.

Als in de bios een film is, dan probeer ik altijd naar de 2D voorstelling, vooral omdat ik de 3D weinig vind toevoegen en dus liever minder voor de film betaal zonder 3D.

Door Tweakers user stftweaker, maandag 19 augustus 2019 12:33

In de bioscoop met de juiste zalen(zoals dolby imax. Is het een dikke plus. Thuis met een goede beamer ook totaal geen klachten. Op de tv heb ik het toen der tijd wel eens geprobeerd op een high end tv maar dat is het toch niet.

Een echte aanrader is spiderman far from home(mocht je daarvan houden)
Die film is naar mijn mening echt gemaakt voor 3D en is daar echt in geïnvesteerd. En geen simpele convert.

Ik denk dat het vooral ligt aan de Bron, beeldmateriaal( een simpele 3d zaal, of een imax/dolby zaal) of thuis met een goede beamer.

Door Tweakers user Waarnemer, maandag 19 augustus 2019 13:22

Als eerder door SeenD... Omdat ik als mens kan focussen op de elementen die ik wil (scherpstellen dus) in het beeld en in veel 3d films er wel 3d is maar wel gefocussed (scherp) op het onderwerp, komt het onnatuurlijk over. De diepteverhouding is vaak ook overdreven.

Dat maakt het uitermate vermoeiend kijken. Leuk, maar niet te lang graag.

Een platte 2D afbeelding die bijna de hele scene in "scherp" heeft is voor ons brein veel makkelijker als 3D ter interpreteren zonder dat we er doodmoe van worden.

Zelfs met één oog.

Door Tweakers user kazz1980, maandag 19 augustus 2019 14:11

Leuke polls!! Ikzelf heb destijds 3D televisie direct aangeschaft en vond het in het begin fantastisch!! Toen die techniek steeds minder populair werd en de actieve 3D brillen in de uitverkoop gingen heb ik er voor een paar centen een hele bups gehaald (stuk of 10 geloof ik!). Zo ook nog wel aantal 3D film avonden thuis georganiseerd. Erg leuk. De laatste 4 a 5 jaar heb ik echter geen 3D meer gekeken thuis... Ik vond de techniek vooral wel interessant voor games, maar er zijn slechts een heel klein handjevol titels in 3D uitgebracht helaas. Dus al vind ik de techniek nog mooi, 3D op televisie voegt voor mij niet heel veel toe (tenzij je een scherm hebt van enkele meters groot...).

In de bioscoop echter is voor mij 3D een must. Als een (3D geproduceerde) film enkel nog in 2D draait, dan sla ik over. In de bioscoop is 3D voor mij echt onderdeel van de beleving. Zeker als het in de film in kwestie goed wordt ingezet en daadwerkelijk iets toevoegt aan de beleving zonder er te obvious bewust als gebbetje in gestopt te zijn. Een goede bioscoop is wel verplicht om 3D de moeite te laten zijn. Dus laser projectie of Dolby Vision oid. En uiteraard ook met goed 3D geluid (Dolby Atmos).

Door Tweakers user MadMarky, maandag 19 augustus 2019 17:07

Heb nooit 3D op mijn TV (2012 Panasonic Viera) gekeken wegens compleet gebrek aan content. Ik was al nooit zo van de DVD's kopen, heb geen enkele blu-ray in huis en was ook niet van plan om ze er speciaal voor aan te schaffen.

Heb overigens wel de brillen die bij de TV zaten gebruikt in de bioscoop voor 3D films. De brilletjes die je daar krijgt zitten slecht en vervormen het beeld, echt onacceptabel slecht. Verder kijk ik ook daar meestal liever naar 2D, omdat het beeld scherper is maar ook omdat de implementatie van 3D weinig toegevoegde waarde biedt. De enige film die ik ken waar er écht goed gebruik van is gemaakt is Gravity (Sandra Bullock in een ruimtestation), bijvoorbeeld de scene met al die zwevende onderdelen in beeld is erg leuk gedaan :)
Maar de meeste films kijk ik het liefste in 2D zonder zo'n irritante bril. Doe mij maar goed geluid en HDR.

Door Tweakers user Solid Seal, maandag 19 augustus 2019 19:06

3D moet bij de film passen. Een film als Cast Away(oude film bla bla pre 3D) zou in 3D bijvoorbeeld geen meer waarde hebben.
Avengers bijveoorbeeld weer wel, imho

En dat dus in de Bios. Thuis wil ik het niet.

Ook zouden ze voor bril dragers aangepaste brillen moeten hebben.

Door Tweakers user Vnze, dinsdag 20 augustus 2019 09:03

Oeps te snel geklikt. "ik vind 3D geweldig in de bios" moest zijn "ik vind 3D absoluut niks in de bios".

Ik zie het effect niet door een oogafwijking, en ik draag al een gewone bril. Pure horror een 3D film dus.

Door Tweakers user BierfietsNL, dinsdag 20 augustus 2019 11:38

Ik moet niks hebben van al dat 3D gebeuren, ik krijg er migraine van. Geen pretje, al een paar keer een hele week op bed moeten liggen na het kijken van een 3D film. 1X in pandadroom (efteling) en nog 1X in de bioscoop. Ik vind het er leuk uit zien maar je moet er maar tegen kunnen..

Door Tweakers user kazz1980, dinsdag 20 augustus 2019 12:21

Solid Seal schreef op maandag 19 augustus 2019 @ 19:06:
Ook zouden ze voor bril dragers aangepaste brillen moeten hebben.
Die zijn er.... kun je eenmalig aanschaffen. Brilletje die je over je reguliere bril heen schuift. Pathe heeft ze doorgaans ook gewoon bij de kassa te koop, andere ketens weet ik niet zeker.

Door Tweakers user kazz1980, dinsdag 20 augustus 2019 12:26

Voor de mensen die 3D niks vinden in de bios en die toch een film willen zien die enkel in 3D draait (of meegaan met vrienden die wél 3D willen). Er bestaan ook 2D brillen voor Real3D... Daarmee zie je de film gewoon 2D, ook al wordt deze in 3D geprojecteerd. Een beetje Tweaker kan het ook zelf maken... Het zijn immers gewoon twee keer het linker (of rechter) glas in 1 bril... Maar goed - dan past het net niet etc.... Google gaf direct deze link (geen idee of dat de beste/goedkoopste optie is): https://www.2dbril.nl/

Door Tweakers user Marcelvdsteen, dinsdag 20 augustus 2019 17:59

Ik heb al enkele jaren een Sony TV en blu-ray set met 3D functies. Ik heb ook diverse 3D blu-ray schijven. Maar aangezien de nieuw 4K tv’s het niet meer hebben zal het aanbod minder worden . Laatste 3D disk welke ik heb gekocht denk ik al weer 1 jaar geleden eigenlijk alleen nog maar standaard “ 2D” . Ik weet zelf niet of nieuwe films nog in 3D uitkomen

Door Tweakers user liberque, dinsdag 20 augustus 2019 20:29

3D op een televisie of in de bioscoop vind ik echt niet 3D. Ik krijg altijd een beetje het idee dat ik in een kijkdoos kijk. Het "uit je TV komen"-effect heb ik daarmee nooit beleefd, maar het was wel grappig voor een keertje.

Zelf ook een 3D TV gehad - zelfs een 3D Vision bril en monitor van Nvidia en het was 'leuk' om een keer te zien, maar absoluut niet praktisch voor continue gebruik. Zat je op de TV dan moest je toch iedere keer kijken met dat brilletje (actief) en dat werd een hassle: zo kon je nooit eens lekker lui liggend kijken en dan was dat kreng weer leeg. Op de PC was het nog irritanter: bril op/bril af/bril op/bril af en raiden in World of Warcraft met mijn 3D bril was echt niet verstandig. Dus ook daar gebruikte ik het nauwelijks. (hetzelfde gebeurde overigens met mijn HTC Vive)

In de bioscoop is het echt een verschrikking. Dit kan ook liggen aan de kwaliteit van de bioscoop hier in Zeeuws-Vlaanderen, maar in een 3D film gaat de bril na 20 minuten af en kijk ik met plezier naar een mismaakte ondertiteling met blurred beeld zolang ik die bril maar niet terug hoef op te zetten. Ok, ik ben dan wellicht verwend door mijn eigen set, maar ik zie absoluut niet meer de meerwaarde om naar een bioscoop te gaan.

Toch is er ook 3D waarvan is zoiets heb van: "Wow". Pandadroom in de Efteling ziet er nog steeds indrukwekkend uit en is toch ook al wat jaartjes oud. Vind het jammer dat ze dat niet in 3D-homesets hebben weten te evenaren met de technologie van nu. Wellicht was ik dan een stuk enthousiaster geweest.

Door Tweakers user matthewk, woensdag 4 september 2019 13:10

In de Bios is het wel echt van toegevoegde waarde, maar thuis kost het zo fucking veel allemaal. Dat heeft 3D volgens mij dan ook genekt, en Blu-ray in het algemeen. De industrie heeft zoals gewoonlijk jarenlang achter de feiten aangelopen en zo beloftevolle techniek de nek omgewrongen.

Ik vond het wel vet om thuis te gamen in een enhanced 3d mode en heb het vaker gedaan. De nieuwe tv heeft het niet meer, maar als ik ooit opnieuw een tv koop hoop ik dat het weer populair is.

Reageren is niet meer mogelijk